دانستنیهای بیمه آتشسوزی
بیمه آتشسوزی کدام حوادث را پوشش می دهد؟
بیمه آتش سوزی شامل دو دسته پوشش اصلی و اضافه میشود؛ آتش سوزی، صاعقه و انفجار پوششهای اصلی این بیمهنامه هستند. به علاوه، بیمهگزار میتواند با انتخاب مواردی مثل ترکیدگی لوله، خرابی ناشی از بارش برف و باران، سقوط هواپیما و بالگرد، سرقت با شکست حرز و بلایای طبیعی (مثل زلزله، آتشفشان، سیل، نشست و رانش زمین) از پوششهای اضافه بهرهمند شود. جبران خسارات جانی و اجناس گران قیمت توسط بیمه آتش سوزی صورت نمیگیرد و این موضوع در بیمه مسئولیت لحاظ شده است.
آیا بیمه آتشسوزی تخفیف عدم خسارت دارد؟
در بیمه آتش سوزی، تخفیف عدم خسارت وجود ندارد و ممکن است تنها در برخی مناسبتها، شرایط ویژهای برای خرید این بیمهنامه در نظر گرفته شود.
برای صدور بیمه آتشسوزی چه مدارکی نیاز است؟
برای خرید بیمه آتش سوزی به مدارک تأییدیه کد پستی، فرم پیشنهاد شرکت بیمه و کارت شناسایی نیاز است. با توجه به نظر کارشناس درمواردی نیاز به بازدید می باشد.
ارزش بنا در بیمه آتشسوزی یعنی چه؟
ارزش بنا برای خرید بیمهآتشسوزی به معنای هزینه لازم برای بازسازی و ساخت هر مترمربع از ملک ضربدر متراژ بنا است و هزینه خرید متراژ منزل ملاک نیست.
در چنین حالتی یک نفر از شرکا باید بهعنوان مالک و دیگری تحت عنوان ذینفع معرفی شود. در صورت بروز خسارت هر دو شخص میتوانند خسارت را دریافت نمایند
درچه صورتی برای صدور نیاز به بازدید است؟
شرایط بازدید و کارشناسی محل بیمه شده بر اساس شرایط ساختمان، پوششهای انتخابی و با توجه به قوانین هر شرکت بیمه تعیین میشود. در صورت نیاز به بازدید، قبل از صدور به بیمهگزار اطلاع رسانی خواهد شد.
درطول مدت بیمه آتشسوزی اگر در سرمایه یا هرموردی تغییری ایجاد شد باید چه کار کنیم؟
بیمهگزار موظف است هرگونه تغییرات مؤثر در ریسک محل بیمه شده را اعلام نماید. با صدور الحاقیه، ویرایش موارد اعلام شده در نسخته اصلی انجام میشود. در صورتی که بیمه گزار اطلاعات شرکت بیمه را تصحیح نکند، ممکن است برای دریافت خسارت دچار مشکل شود.
بعد از وقوع حادثه چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
- اعلام خسارت بیمهگزار به شرکت بیمه طی 5 الی 10 روز کاری
- ارسال گزارش کارشناس بیمه به شرکت بیمه و ارزیابی میزان خسارت وارده با توجه به علت خسارت
- پرداخت خسارت به بیمهگزار
اگر منزل مسکونی دارای سند 3 دنگ سه دنگ باشد صدور بیمه آتشسوزی چطور انجام میشود؟
در چنین حالتی یک نفر از شرکا باید بهعنوان مالک و دیگری تحت عنوان ذینفع معرفی شود. در صورت بروز خسارت هر دو شخص میتوانند خسارت را دریافت نمایند.
در مواردیکه پوشش خسارت وارده به شخص ثالث از شرکت بیمه خریداری شده باشد، پرداخت خسارت بر عهده شرکت بیمه است؛ در غیر این صورت، شما مؤظف به پرداخت خسارت وارد شده به همسایگان هستید.